Taekwondoschool Dekker mocht twee bijzondere gasten verwelkomen. De sabums gingen met de leden op de foto.
Taekwondoschool Dekker mocht twee bijzondere gasten verwelkomen. De sabums gingen met de leden op de foto. Foto: eigen collectie.

President Ethiopische taekwondobond in Boxtel

Sport

Taekwondoschool Dekker ontving maandag twee bijzondere gasten, namelijk de sabums Abera Milkesa en Eyasu Tefere uit Ethiopië. Ze verzorgden een deel van de training voor leden van de Boxtelse sportschool.

Master Dekker voelde zich vereerd. Het ging niet om zomaar bezoekers. Abera Milkesa is president van de Ethiopische taekwondobond met meer dan 30.000 leden. Daarnaast slaagden beide sabums onlangs in Nederland voor hun zesde dan, bij grandmaster Peter Sanders.Ze beoefenen hun sport dus op een hoog niveau.

De training die de bezoekers gaven, bevatte veel energie en humor, aldus Ad Dekker. ,,De warming-up was misschien nog het best te omschrijven als een ritmische combinatie van trap- en stoottechnieken.”

MOEILIJKSTE TUL

Het tempo lag hoog, de leden en de twee gasten vergden veel van zichzelf. Met Sanders en Dekker konden de twee sabums zelfs werken aan hun 24e tul. De laatste en moeilijkste die er is, met maar liefst 56 bewegingen. Dekker: ,,Binnen taekwondo blijf je altijd bezig jezelf te verbeteren en ontwikkelen.”