Het JooP-koortje van De Spelelier maakte in Podium Boxtel indruk met internationale liedjes voorafgaand aan de concertvertelling door Boxtel's Harmonie.
Het JooP-koortje van De Spelelier maakte in Podium Boxtel indruk met internationale liedjes voorafgaand aan de concertvertelling door Boxtel's Harmonie. Foto: Bas van den Biggelaar.

Schooljeugd in ban van avontuurlijke wereldreis

Cultuur

Podium Boxtel liep gisteravond al vroeg vol met leerlingen van diverse basisscholen. Die raakten in de ban van Jules Verne’s avonturenroman waarin hij een 19e-eeuwse reis om de wereld in tachtig dagen beschrijft. Destijds een mirakel. 

De schooljeugd kwam naar de theaterzaal aan de Burgakker op uitnodiging van stichting JooP Muziekopleidingen. Boxtel’s Harmonie beeldde de vertelling op muzikale wijze uit. Niet zo moeilijk voor de muzikanten, want zij voerden twee maanden geleden het vertelconcert ook al eens uit. Opnieuw nam vertelster Hilde Kiggen de aandachtige luisteraars mee naar de wonderbaarlijke lotgevallen van de Britse artistocraat Phileas Fogg en diens bediende Passepartout. Het zowel voor de kinderen als hun ouders gratis toegankelijke concert werd ingeleid door een kinderkoortje dat JooP Muziekopleidingen heeft gevormd op basisschool De Spelelier. Dat zong onder leiding van Jos Vervoort in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans, Zweeds en Swahili. 

MUZIE..