Heem van Selis is het grootste nieuwbouwproject in Boxtel van de afgelopen jaren. Het is al grotendeels voltooid. Welke nieuwe plannen op de gemeentelijke prioriteitenlijst staan, is niet openbaar.
Heem van Selis is het grootste nieuwbouwproject in Boxtel van de afgelopen jaren. Het is al grotendeels voltooid. Welke nieuwe plannen op de gemeentelijke prioriteitenlijst staan, is niet openbaar. Foto: Albert Stolwijk, 2022.

VVD hamert nog eens op woningbouw

Politiek

Schiet het op met het beoordelen van woningbouwplannen in Boxtel, dat wil de VVD-fractie weten van B en W. Het college hanteert sinds oktober, na een motie van de raad, een vernieuwde aanpak. Of die vruchten afwerpt, is echter onduidelijk.

De roep om nieuwbouw in de gemeente Boxtel klinkt al jaren en laait van tijd tot tijd extra op. Bouwprojecten in gang zetten is echter nog niet zo makkelijk. Zeker niet omdat Boxtel kampt met een krappe personele bezetting op de afdelingen die zich met vergunningverlening bezighouden. Om over stikstof nog maar te zwijgen, maar die regelgeving heeft Boxtel zelf niet in de hand.

Oppositiepartij VVD en coalitiepartij Balans riepen in juni B en W in een motie op vaart te maken met het beoordelen van initiatieven. De gemeenteraad nam de motie unaniem aan. Vier maanden later kwam het college met een vernieuwde werkwijze. De VVD-fractie heeft daar nu politieke vragen over gesteld.