Boxtelse Oude Motorenclub maakt zijn opwachting tijdens de Brabantse Oldtimerdag op 29 mei.
Boxtelse Oude Motorenclub maakt zijn opwachting tijdens de Brabantse Oldtimerdag op 29 mei. Foto: Bas van den Biggelaar.

Oldtimerdag in aantocht: ‘Juist sleutelen maakt oude motoren leuk!’

Verenigingen

,,Hoe de rit zondag ging? Ik kreeg pech!”, lacht Casper Urlings. Dat heb je wel eens met vehikels die tussen de vijftig en honderd jaar oud zijn, weten hij en de leden van de Boxtelse Oude Motorenclub. De bikers reden zondag nog een ritje voordat zij hun opwachting maken tijdens de Brabantse Oldtimerdag in Liempde op tweede pinksterdag, maandag 29 mei.

Een kleine honderd jaar geleden reden de Franse journalist Robert Sexé, inspiratiebron voor de stripfiguur Kuifje, met zijn kompaan Henry Andrieu de wereld rond op een motor: een Gillet Herstal. Het model kreeg daarna de naam Tour du Monde. Rond de aardbol zal Liempdenaar Casper Urlings er niet mee rijden, maar hij heeft wel een exemplaar in bezit. En zo telt zijn collectie nog vier andere klassiekers. ,,Een virus waar mijn opa mij mee heeft besmet. Hij had een aantal oldtimers en ik mocht daar met hem aan sleutelen.”

Casper rijdt met de Boxtelse Oude Motorenclub mee tijdens de Brabantse Oldtimerdag. ,,Ik ben met mijn 34 jaar een van de jongste leden, inmiddels is een aantal rijders zelf ook oldtimers g..