Opa René Huijbers, Niels de Hond en zijn moeder Marjolein zijn wafels aan het bakken en verkopen.
Opa René Huijbers, Niels de Hond en zijn moeder Marjolein zijn wafels aan het bakken en verkopen. Foto: Jan Hermens.

What’s Up, Niels?

Jeugd

Op het erf van Kinderboerderij Boxtel is het zondag gezellig druk. ‘Boer en boerin’ Rien van Esch en Anita Dekkers stappen er rond, gehuld in kledij van weleer. Schapenscheerder Henri van Weert ontdoet de wollige herkauwers van hun dikke jas. Er worden spullen verkocht die verwijzen naar het boerenleven, en er zijn verse lekkernijen verkrijgbaar. Ter plekke bereid door Niels de Hond (9) uit Boxtel en zijn familie.

Hoi Niels, die aardbeien zien er lekker uit. En wat ben je aan het bakken? ,,We maken Brusselse wafels met aardbeien en slagroom. Ik mag meehelpen.” Opa René Huijbers houdt zich vooral bezig met het beslag en het wafelijzer, want dat is heet. Moeder Marjolein ziet toe dat het snijden van de aardbeien veilig verloopt, of hanteert zelf het mesje.

Waarom verkopen jullie die wafels? Niels: ,,Dat doen we voor de Kinderboerderij. Er is ook een veiling vandaag en er worden losse spulletjes verkocht. Het geld is voor de boerderij.” 

Hoe kwam je op het idee om hier mee te helpen? Niels: ,,Opa is vrijwilliger hier. Ik help hem wel vaker. Voor zo’n dag als vandaag zijn veel mensen nodig. Daarom ben ik er ook bij.”