Saar van der Bruggen toont vol trots de Europese beker en de bijbehorende medaille. Zondag won zij samen met haar team van LiFe Dance uit Den Dungen het ek streetdance in haar categorie onder 14 jaar.
Saar van der Bruggen toont vol trots de Europese beker en de bijbehorende medaille. Zondag won zij samen met haar team van LiFe Dance uit Den Dungen het ek streetdance in haar categorie onder 14 jaar. Foto: eigen collectie.

Saar (12) uit Esch is (weer) Europees kampioen streetdance

Jeugd

Het is maar weinig mensen gegeven: Europese titels winnen. Saar van der Bruggen uit Esch is het echter al twee keer op rij gelukt. En ze is pas 12. Haar specialiteit: streetdance. 

Zondagmiddag kreeg de Essche de beker en medaille overhandigd na een zinderende finale in het Duitse Kalkar. Dat deed ze met haar team van LiFe Dance uit Den Dungen, waar ze al sinds haar vijfde danst. Het groep bestaat uit achttien meiden en komt bij wedstrijden uit in de categorie ‘onder 14 novice’. Vorig jaar won de groep ook een Europese prijs, maar toen in een lagere categorie met minder deelnemers. 

IN EEN KEER DOOR

Voordat de Essche streetdancer met haar teamgenoten naar het Europees kampioenschap van dit jaar mocht, moest eerst een goede prestatie op het Nederlands toernooi worden neergezet. Dat vond plaats in april, waar LiFe Dance tweede werd. Genoeg om deel te nemen aan het EK in Duitsland. Daar moest ..