Opbouw spiegeltent Bon Salon voor Boxtels Dorpsfeest in kasteelpark Stapelen.
Opbouw spiegeltent Bon Salon voor Boxtels Dorpsfeest in kasteelpark Stapelen. Foto: Bas van den Biggelaar.

‘Wat hier gebeurt, vind je nergens in Nederland’

Cultuur

Niet eenmaal, niet tweemaal en niet driemaal. Wel vijf of zes keer neemt Wim Ketelaars het woord trots in de mond. Vorig jaar deed-ie dat bij afsluiting van drie weken feestelijkheden in en rond spiegeltent Bon Salon. Deze week glom hij opnieuw in kasteelpark Stapelen aan de vooravond van het vier weken durende Boxtels Dorpsfeest.

Ketelaars is voorzitter van stichting Bon Salon. Die werd vorig jaar opgericht om een bijna honderd jaar oude Vlaamse spiegeltent voor Boxtel te behouden. Die werd sinds 2015 al enkele keren in de zomer opgebouwd met een uitgebreid  en laagdrempelig activiteitenprogramma voor een breed publiek. 

De nieuwe stichting stak zich flink in de schulden om de nostaligsche danssalon aan te kopen. Een exact bedrag noemt Ketelaars niet. ,,We nemen een aanvaardbaar risico, maar desalniettemin heb je het toch al gauw over enkele tienduizenden euro’s. Nu we zelf eigenaar zijn, hebben we te maken met tal van kosten om de spiegeltent op te bouwen en te exploiteren. Dat varieert van de hypotheek die we afsloten tot de aanschaf van pinautomaten tot control..