Fatma Tufekçi en Jan Kees Metz in de gebedsruimte, die overeenkomsten vertoont met een kleine moskee.
Fatma Tufekçi en Jan Kees Metz in de gebedsruimte, die overeenkomsten vertoont met een kleine moskee. Foto: Jan Hermens.

Moslims Wereldhuis bidden naast christenen

Cultuur

Islamitisch geestelijk verzorgster Fatma Tufekçi van het Wereldhuis had er letterlijk slapeloze nachten van. Mede dankzij haar tomeloze inzet werd zaterdag de islamitische gebedsruimte in het Boxtelse verpleeghuis geopend.

Directeur Jan Kees Metz van het Wereldhuis dankte Fatma en alle donateurs. ,,Vrijwel geen enkel verpleeghuis in Nederland beschikt over een christelijke kapel én islamitische gebedsruimte. Ze liggen op nog geen vijftien meter van elkaar. Gelovigen met verschillende overtuigingen komen elkaar op de gang tegen, leggen contact en leven in harmonie. Zo zou het overal moeten zijn: samen wonen, samen werken, samen zorgen, samen geloof belijden.”

Het Wereldhuis is geen doorsnee verpleeghuis, maar biedt ruimte aan mensen uit verschillende culturen en stemt daar de zorg ook op af. Een deel van de bewoners is moslim en had behoefte aan de islamitische gebedsruimte. Die is er al sinds 2017, maar niet in de huidige vorm. Om daar..