Brandweer beoordeelt het gaslek in de Breukelsestraat en was op dit moment bezig het gebied af te zetten. Medewerkers van Delfta Fiber die de glasvezelkabels aanleggen, werden al gesommeerd afstand te nemen.
Brandweer beoordeelt het gaslek in de Breukelsestraat en was op dit moment bezig het gebied af te zetten. Medewerkers van Delfta Fiber die de glasvezelkabels aanleggen, werden al gesommeerd afstand te nemen. Foto: Pål Jansen.

Gaslek Breukelsestraat

112

Een deel van de Breukelsestraat is momenteel afgezet vanwege een gaslek. De brandweer heeft ter plekke een controle uitgevoerd. Inmiddels is een monteur van netbeheerder Enexis bezig met de reparatie. 

Telecomaanbieder Delta Fiber heeft een deel van de stoepen in de Breukelsestraat openliggen om daar kabels aan te kunnen leggen. Tijdens die werkzaamheden schuin tegenover bakkerij Van Doorn werd een gasleiding geraakt en is de brandweer ingeschakeld. Die heeft de weg afgezet en heeft de situatie beoordeeld. Nadat de medewerker van Enexis arriveerde, is de brandweer weer vertrokken.

*UPDATE 13.51 uur: van een daadwerkelijke lekkage zou volgens medewerkers ter plaatse geen sprake zijn. Een gasleiding raakte echter dusdanig beschadigd dat een reparatie nodig bleek.