De plantenpiramide op het Stationsplein werd woensdag op het Stationsplein geïnstalleerd door Uniflower van ondernemer Jelle van Os en wethouder Désiré van Laarhoven.
De plantenpiramide op het Stationsplein werd woensdag op het Stationsplein geïnstalleerd door Uniflower van ondernemer Jelle van Os en wethouder Désiré van Laarhoven. Foto: Pål Jansen.

Plantenpiramide moet inspireren tot groener dorp

Duurzaamheid

Hij maakt een groene entree in Boxtel, Jelle van Os. De 24-jarige ondernemer woont sinds januari in het dorp en heeft nu al zijn stempel gedrukt op het straatbeeld. De plantenpiramide die zichzelf water geeft en gisteren op het Stationsplein werd geïnstalleerd, is van zijn hand. Het is de eerste in het land. Jelle: ,,Hopelijk volgen meerdere gemeenten.”

,,Ik wil mensen inspireren om duurzamer en groener te denken”, stelt de entrepreneur die in november 2021 zijn bedrijf Uniflower oprichtte. ,,Tijdens mijn opleiding aan de HAS Hogeschool koos ik voor de ondernemerskant. Ik kan wel rapporten op gaan stellen over hoe slecht het met de Aarde gaat, maar dat weten we intussen wel. Ik wil er concreet iets aan doen.”

ENTHOUSIAST

De plantenpiramide op het Stationsplein is een doorontwikkeling van Jelles afstudeerproject aan de agrarische hogeschool in Den Bosch. De kersverse Boxtelaar trok de stoute schoenen aan en benaderde wethouder Désiré van Laarhoven (duurzaamheid) via LinkedIn met zijn product. Die was direct enthousiast. Van Laarhoven: ,,De plantenpiramide past precies binnen onze duurzaamh..