Van links naar rechts: Vincent, Mark, Wim en Hans staan te popelen om met de Nissans en de vouwwagen hun avontuur te beginnen.
Van links naar rechts: Vincent, Mark, Wim en Hans staan te popelen om met de Nissans en de vouwwagen hun avontuur te beginnen. Foto: Hans van Doorn.

INFORMATIEAVOND BIJ OLIE&ZO

Oud-deelnemers praten 
over Dakar Challenge

Hans van Ommen van garage Olie&Zo in Boxtel reed vorig jaar november met enkele vrienden Amsterdam Dakar Challenge (ADC). Maandag 22 mei vertelt hij over zijn avontuur tijdens een informatiebijeenkomst voor potentiƫle deelnemers van de aankomende editie.

De ADC wordt dit jaar verreden van 4 tot en met 26 november. Zo'n dertig teams gaan dan op weg naar het Afrikaanse land voor het goede doel. Er wordt geld ingezameld voor de van oorsprong Gemondse stichting Hand to Hand, die de Kairaba school in Gambia helpt en het meidenproject Girls can do anything heeft opgezet. De deelnemers brengen tijdens hun avontuur ook een bezoek aan dit goede doel. 

MET VIEREN OP PAD

Van Ommen deed vorig jaar samen met zijn Boxtelse vrienden Wim van der Vorst, Vincent Smits en Mark van Meersbergen mee aan de ADC. Op verzoek van de organisatie en de stichting stelt hij maandag zijn autogarage aan de Runmolen op bedrijventerrein Ladonk open voor iedereen die interesse heeft om dit jaar mee te doen. 

De potentiĆ«le deelnemers krijgen niet alleen het avontuur van de Boxtelaren te horen, maar ook uitleg over de rit zelf. Arthur Verheijen en Marcia van der Hoest van Amsterdam Dakar Challenge vertellen deze avond alles over de tocht die in november weer van start gaat. Definitief inschrijven voor de ADC is op de avond zelf niet nodig. 

AANMELDEN

De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Dat kan via Franka Mes op 06-12 52 65 43 of bij Rob de Winter op 06-22 01 19 50. 

p Vincent Smits, Mark van Meersbergen, Wim van der Vorst en Hans van Ommen (van links naar rechts) vlak voor hun avontuur naar het Afrikaanse Dakar van start ging in november 2022. Foto: Hans van Doorn.