De honkballers van het eerste mannenteam van Ducks kunnen opgelucht ademhalen. De eerste overwinning van het seizoen is binnen.
De honkballers van het eerste mannenteam van Ducks kunnen opgelucht ademhalen. De eerste overwinning van het seizoen is binnen. Foto: Hans Verberk.

STANDAARDTEAM DOORBREEKT NEGATIEVE REEKS TEGEN LAAGVLIEGER NEPTUNUS


Honkballers Ducks boeken eerste overwinning in competitie

De honkballers van Mannen I van Ducks slaakten zondag een zucht van opluchting. Ze boekten op eigen veld de eerste overwinning van het seizoen. Na een reeks nederlagen bond het de Rotterdamse laagvlieger Neptunus met 12-2 aan de zegekar.

Het duurde even voordat de Boxtelaren echt loskwamen van de tegenstanders uit de Maasstad, maar toen was het hek ook van de dam. 

OVER DE HEKKEN

De thuisploeg gaf Erwin Schouten een basisplaats op de heuvel. Hij wist vier innings lang hard slagcontact te beperken. De twee punten die hij moest toelaten kwamen door tactische foutjes, waarvan één al in de eerste inning. Sam van Dijck sloeg in de gelijkmakende slagbeurt de bal over de hekken met een loper op de honken en daarna stond Ducks de leiding niet meer af. 

In de derde inning brachten Wijnand Schriemer, Youri van Dulken en Thor van den Dool drie punten binnen, die vervangend werper Yannick Brechenmacher een buffer gaven om mee te werken. Brechenmacher wierp het restant van de wedstrijd uitstekend en ook in het veld werden er geen fouten meer gemaakt. 

Waar de Boxtelse ploeg  eerder dit seizoen vaak stilviel aan slag, brak het team daar nu doorheen: in de zesde inning kwam er een puntje bij en in de zevende inning ook nog twee. Vervolgens torpedeerde Jan van der Wielen met de honken vol de bal het veld uit, een zogenaamde grand slam homerun, waardoor Ducks tien punten voor kwam te staan en de wedstrijd reglementair vervroegd werd beëindigd. Uitslag: 12-2, beste slagman was Sjors Gevers met vier uit vijf.

SENIOREN

Uitslagen zondag 14 mei

Ducks DS1 - Neptunus DS3        14-15

Ducks H2 - Uden Red Sox H1        13-0

Ducks H1 - Neptunus H3        12-2

Programma zaterdag 20 mei

Euro Stars H3 - Ducks H1        19.30

Programma zondag 21 mei

 Ducks DS1 - Stags DS1        11.00

Ducks H2 - Royals H3        11.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 13 mei

HBU12-1: Ducks - Hazenkamp        14-7

HBU21-1: Ducks - Houten Dragons        6-1

Programma zaterdag 20 mei

HBU12-1: Panters - Ducks        10.00

HBU21-1: PSV - Ducks        13.00


u De honkballers van het eerste mannenteam van Ducks kunnen opgelucht ademhalen. De eerste overwinning van het seizoen is binnen. Foto: Hans Verberk.