Essche Boys had zondag weinig moeite met Mariahout en hoeft zich geen zorgen te maken over degradatie. Foto: Hans Verberk.

ELFTAL STRIJDT NOG MEE OM PERIODETITEL IN VIERDE KLASSE G

Essche Boys zet zijn zegereeks voort

Essche Boys versloeg zondag in eigen huis Mariahout met 3-0 en boekte daarmee de derde overwinning op rij. Het elftal heeft geen degradatiezorgen en strijdt zelfs nog mee om de titel in de derde periode.

Wie een periodetitel wint, heeft recht op nacompetitie om promotie. In de laatste twee wedstrijden van het seizoen staat er dus nog het nodige op het spel voor de Esschenaren.

De thuisploeg startte de wedstrijd scherp en zette de verdediging van de bezoekers stevig onder druk. Daardoor kwam Mariahout niet aan opbouwen toe. In de vijftiende minuut kwam Essche Boys al op voorsprong na een actie van Lars van Wanrooij. Hij legde vanaf de achterlijn de bal terug in de zestienmeter, waar Jasper Vorstenbosch beheerst de bal langs de keeper schoot. Van Wanrooij kopte in het vervolg van de eerste helft tweemaal vanuit een corner op doel. De goalie van de tegenstander keerde een inzet, de andere belandde op de lat.

Luuk Wolfs zette de gastheren wél op een 2-0 voorsprong. Cas den Ouden onderschepte de bal, gaf de leren knikker diep en bracht Wolfs in scoringspositie. Die bewaarde het overzicht en plaatste de bal droog rechts naast de doelman. Nog voor rust kregen de blauwwitten de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De rebound van een schot van Wolfs bereikte Den Ouden. Hij legde breed op Vorstenbosch, maar diens inzet werd geblokt. De keeper van de bezoekers voorkwam ook nog een treffer van Van Wanrooij.

DRIEMAAL DE NUL

In de tweede helft drukten de gasten de thuisploeg meer naar achteren en probeerden met opportunistisch voetbal tot kansen te komen. De Essche verdediging stond echter goed. Keeper Spooren redde tweemaal fraai waardoor zijn ploeg voor derde keer op rij de nul hield.

Invaller Willem Heijnen bepaalde in de 85e minuut de eindstand op 3-0. Hij was zijn tegenstander te snel af en schoot de bal vanaf een verrassende en lastige positie hard en droog in de linkerhoek van de goal.

Essche Boys staat er goed voor in de competitie en kan nog een rol van betekenis spelen in de derde periode. Zondag bezoekt het elftal runner-up Avesteyn in Heeswijk-Dinther. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

p Quint den Ouden van Essche Boys (rechts) in duel met zijn tegenstander. Zijn ploeg had zondag weinig moeite met Mariahout. Foto: Hans Verberk.