Antoon en Karina van Kroonenburg voor rockbar Raya. Het Spaanse avontuur maakt de kersverse horecaondernemers uit Liempde dolgelukkig.
Antoon en Karina van Kroonenburg voor rockbar Raya. Het Spaanse avontuur maakt de kersverse horecaondernemers uit Liempde dolgelukkig. Foto: eigen collectie.

Voor geen goud vertrekken Antoon en Karina uit Spanje

Human Interest

‘We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen’. Onder dat motto vertrokken Antoon en Karina van Kroonenburg anderhalf jaar geleden vanuit Liempde naar Puerto de Mazarrón in Spanje. Daar openden zij - met nul horecaervaring - in mei 2022 rockcafé Raya.

Het niet aflatende optimisme, energie en flexibiliteit van het ondernemerskoppel betalen zich al uit. ,,We draaien supergoed en zijn hier al hartstikke bekend”, laat het duo opgewekt weten.

Antoon, geboren en getogen in Liempde, werkte liefst 34 jaar als service-engineer bij Bosch Rexroth in Boxtel. De Rotterdamse Karina was vastgoedmanager bij Rexel vanuit Zoetermeer. In 2013 maakte zij met plezier de oversteek van de stad naar het Brabantse Liempde en trok in bij Antoon. Elk op hun eigen motor ritjes maken door de mooie omgeving, aansluiten bij de buurtbarbecue, een terrasje pikken in Liempde of Boxtel. Het stel had ook een fijn leven in het dorp. Toch besloten zij in 2021 de droom van een nieuw leven in Spanje te gaan verwezenlijken. 

SBS6