Aan de Oude Rijksweg, in het buitengebied van Liempde, wil SBA Flex een complex voor vierhonderd arbeidsmigranten bouwen.
Aan de Oude Rijksweg, in het buitengebied van Liempde, wil SBA Flex een complex voor vierhonderd arbeidsmigranten bouwen. Foto: Gerard Schalkx.

Vrilkhoven is woest over wooncomplex in buurt

Economie

Ze liepen boos weg. De bewoners van Vrilkhoven die maandagavond een informatiebijeenkomst over huisvesting van arbeidsmigranten in hun buurtschap bezochten. Aan de Oude Rijksweg 11 moet een wooncomplex met vierhonderd bedden komen. Elders zou nog eens zo’n woonplek moeten komen, maar of dat nog doorgaat is de vraag.

Nadat Erik van der Heijden namens zijn buurtgenoten een korte verklaring gaf, maakte hij samen met het leeuwendeel van de honderd bezoekers rechtsomkeer. De toehoorders die overbleven, waren op de vingers van één hand te tellen. 

Uitzendbureau SBA Flex, dat veel arbeidskrachten voor varkensslachterij Vion levert, mag van het gemeentebestuur het wooncomplex realiseren. Aan de Oude Rijksweg komen onder andere vier gebouwen, een parkeerplek voor honderd auto’s en een stalling voor 150 fietsen. 

Voordat SBA ermee aan de slag kan moet het bedrijf met de buurt in overleg, de zogeheten omgevingsdialoog. Net als een week eerder werd maandag een informatieavond gehouden. Financieel directeur Erik Goedhart is teleurgesteld dat bijna iedereen nu vert..