Joris van Os (rechts) van Platform Esch' Perspectief verdeelde donderdag het opgehaalde bedrag van de oud papieractie onder de deelnemende clubs en organisaties.
Joris van Os (rechts) van Platform Esch' Perspectief verdeelde donderdag het opgehaalde bedrag van de oud papieractie onder de deelnemende clubs en organisaties. Foto: Edwin Diependaal, Prikbord Esch.

Essche clubs verdelen 10.222 euro na jaar oud papier ophalen

Verenigingen

Dertien verenigingen en organisaties uit Esch hebben donderdagavond een mooi bedrag ontvangen om activiteiten op te tuigen. Vrijwilligers haalden het afgelopen jaar oud papier op en de opbrengst werd naar rato verdeeld door Platform Esch’ Perspectief (PEP).  

De opbrengst voor de clubs loopt sinds de start in 2020 gestaag op. Dat jaar werd 8.300 euro bij elkaar gesprokkeld, in 2021 zo’n 9.700 en vorig jaar liefst 10.222,80 euro. De dertien verenigingen leverden in 2022 verschillende vrijwilligers om het oud papier op te halen. 

JEUGDCARNAVAL

Vanuit stichting De Oggelvorsen werden de meeste mensen geleverd. PEP-voorzitter Joris van Os reikte dan ook het hoogste bedrag uit aan de carnavalsclub: 2.249 euro. Dat geld gaat naar de organisatie van het jeugdcarnaval. Ook Essche Boys leverde veel handjes en kon 1.840 euro bijschrijven. 

Daarnaast waren er nog verschillende bedragen voor de organisatie van het Bierpompfeest, tennisclub d’Oggelen, blaaskapel De Knoestjes, korfbalvereniging Tovido, de lokale afdeling van de Zonnebloem, huiskamer De Stek. gilde Sint-Willebrordus, het Esseblad, de hobbyclub, SoEsch en de EHBO-vereniging: zij ontvingen ieder 204 euro. 

TEMPEREN

Van Os, die samen met Paul van den Dungen en Marcel van Heeswijk coördinator van de papierophaalactie is, tempert alvast de verwachtingen voor de opbrengst van dit jaar. ,,Dat zal altijd minder hoog zijn, want de papierprijs per kilo is nu heel laag. Ergens is dat wel vreemd, want de prijzen voor het eindproduct zijn niet veel gedaald. Mogelijk blijft er ergens in de keten wat aan de strijkstok hangen”, denkt Van Os hardop.