Saubrennen, het aan een spit roosteren van een varken, is iets typisch Wittlichs. In 2009 werd het op de Boxtelse Markt gedemonstreerd bij de viering van vijftig jaar jumelage.
Saubrennen, het aan een spit roosteren van een varken, is iets typisch Wittlichs. In 2009 werd het op de Boxtelse Markt gedemonstreerd bij de viering van vijftig jaar jumelage. Foto: Peter de Koning.

Wittlich twee dagen te gast in Boxtel

Cultuur

Het openingsweekeinde van Boxtels Dorpsfeest in en rond de spiegeltent in kasteelpark Stapelen staat in het teken van de ruim zestigjarige jumelage met de Duitse zustergemeente Wittlich. Een delegatie van vijftien mensen uit de Eifel is zaterdag 27 en zondag 28 mei te gast.  

Nadat op vrijdag 26 mei het officiële startsein van het vier weken durende activiteitenprogramma is gegeven, is het de twee dagen daarna vooral de Duitse taal die de boventoon zal voeren in spiegeltent Bon Salon.

CORONA EN WATERSNOOD

Het jumelageprogramma is op zaterdag volledig besloten en wordt aangeboden door de gemeente Boxtel. ‘s Middags wordt museum Vekemans bezocht, ‘s avonds klinkt muziek van de Essche blaaskapel De Knoestjes en de Swanee Bridge Jazzband. Op zondagochtend worden de Duitse bezoekers in de spiegeltent getrakteerd op een optreden door het Wereldkoor. Daar is publiek tussen 10.30 en 12.30 uur welkom.