Tijdens de eerste editie van de zeepkistenrace vorig jaar was er nog een schans. Dit keer ligt er een hoge heuvel van 4,5 meter.
Tijdens de eerste editie van de zeepkistenrace vorig jaar was er nog een schans. Dit keer ligt er een hoge heuvel van 4,5 meter. Foto: Marie Fick.

Ludieke zeepkistenrace vanaf flinke zandheuvel

Algemeen

Barry Hubers is 16 juni twee jaar uitbater van café ‘t Geveltje aan de Stationsstraat. Dat viert hij zaterdag 10 juni vanaf 13.00 uur met een ludieke zeepkistenrace op zijn terrein aan de Steegstraat in Liempde.

Het wordt de tweede editie van het evenement. Toen Hubers ‘t Geveltje een jaar runde, hield hij voor het eerst een race met de ongemotoriseerde karretjes. Hubers: ,,Het was vorig jaar hartstikke gezellig, dat smaakte naar meer.”

De versie die 10 juni op de rol staat, is iets uitgebreider dan de vorige. Er hebben zich al meer mensen aangemeld, veertien waren het er gisteren, tegen acht in 2022. Ook jeugd doet mee. Hubers: ,,We starten niet op een hoge schans maar op een bult van ongeveer 4,5 meter hoog. We racen ook over zand. Dat is wel zo veilig.”

BEL