Ryan Verbeek voert een pose uit op het podium van theater De Lievekamp in Oss. Hij deed aan zijn eerste wedstrijd mee en won ook nog eens.
Ryan Verbeek voert een pose uit op het podium van theater De Lievekamp in Oss. Hij deed aan zijn eerste wedstrijd mee en won ook nog eens. Foto: eigen collectie.

‘Mister Olympia worden, dat is mijn grote droom’

Sport

Hij heeft spieren als staalkabels en dat is nog zacht uitgedrukt. Boxtelaar Ryan Verbeek (19) doet aan bodybuilding en nam onlangs in Oss voor het eerst deel aan een wedstrijd. Hij won prompt en wordt plots benaderd door sponsoren en grote namen uit zijn sport.

Arnold Schwarzenegger won meermalen de allerhoogste titel in het bodybuilden, Ryan hoopt ook ooit tot Mister Olympia te worden gekroond. Dat is zijn grote droom. Om die te verwezenlijken is een ijzeren discipline nodig en een enorm doorzettingsvermogen. Met de overwinning op het Siggi’s NPC Open Junioren in theater De Lievekamp heeft de Boxtelaar een fraaie stap in de juiste richting gezet.

Ryan: ,,Tijdens zo’n wedstrijd sta je met meerdere bodybuilders op een podium. Je toont gelijktijdig dezelfde poses. Als de jury je middenin plaatst, sta je goed. Dat betekent een hoge notering.” Het aanspannen van de verschillende spieren kost veel kracht. ,,Ik had daar weinig last van, voerde mijn poses ontspannen uit.”