De laatste editie van Boer zoekt Band bij café Den Boer was een groot succes. Veel muziekliefhebbers kwamen genieten van de diverse bands op de twee podia, maar vonden het ook jammer dat het festival stopt.
De laatste editie van Boer zoekt Band bij café Den Boer was een groot succes. Veel muziekliefhebbers kwamen genieten van de diverse bands op de twee podia, maar vonden het ook jammer dat het festival stopt. Foto: Karin Schoenmakers.

Organisatie Boer zoekt Band stopt met een dubbel gevoel

Cultuur

Na veertien edities in zestien jaar zong Boer zoekt Band zaterdag 13 en zondag 14 mei haar zwanenzang. Guido van Eijk, Jeroen van Lier en Pim Lavaleije stoppen - mede door de aankomende sluiting van café Den Boer - met de organisatie van het kleinschalige Boxtelse festival. Met een dubbel gevoel, dat wel. Guido: ,,Boer zoekt Band hoort hier plaats te vinden.”

Al voordat openingsact The Southern Dukes het podium betrad, was het al druk in en om de festivallocatie aan het Corpus. Het weer zat mee en muziekliefhebbers hadden wel zin in een muzikaal feestje. Marjan Versteeg is er zelfs vanuit Amersfoort naar Boxtel gekomen. ,,Boer zoekt Band gaat over de gemeentegrens heen”, grapte ze. ,,Ik ben hier voor het eerst en ik heb er zin in. Ik houd van bijna alle muzieksoorten, behalve jazz, dus ik denk dat ik me hier wel kan vermaken. Kom maar op met die bands.”

JAMMER

Hoewel het voor de Amersfoortse muziekliefhebber onbekend was dat Boer zoekt Band haar laatste editie beleefde, spookte het bij veel andere bezoekers wel door het hoofd. Zo ook bij de Boxtelse Shirley de Visser...