De jubilarissen van ODC poseren op heilige voetbalgrond. Staand van links naar rechts: Mark van Hal, Johan Vlaminckx, Peter Verhoeven, Patrick van der Sloot, Erwin Meister, Tiny Schalkx, Aimé de Windt, Jos van der Velden, Ben Welvaarts, Dirk Janssen en Gert Jan Elissen. Zittend van links naar rechts: Gert Jan van Rooij, Jos Karssemakers, Eric Tromp, Harold van der Velden, Pieter Ophof, René Schalkx, Toon de Rouw, Henri van der Meijden, Stephan Meister en Willie Schellekens.
De jubilarissen van ODC poseren op heilige voetbalgrond. Staand van links naar rechts: Mark van Hal, Johan Vlaminckx, Peter Verhoeven, Patrick van der Sloot, Erwin Meister, Tiny Schalkx, Aimé de Windt, Jos van der Velden, Ben Welvaarts, Dirk Janssen en Gert Jan Elissen. Zittend van links naar rechts: Gert Jan van Rooij, Jos Karssemakers, Eric Tromp, Harold van der Velden, Pieter Ophof, René Schalkx, Toon de Rouw, Henri van der Meijden, Stephan Meister en Willie Schellekens. Foto: Karin Schoenmakers.

Fier op hoofdklassers van weleer

Sport

ODC heeft vrijdag tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond bijna twee elftallen jubilarissen gehuldigd. Niet minder dan 31 leden zijn dit jaar zestig, vijftig of veertig jaar aan de Boxtelse voetbalclub verbonden. 21 van hen werden in kantine De Boemerang het zonnetje gezet. Opvallend: zeven spelers uit het roemruchte team dat in seizoen 1984-1985 uitkwam in de hoofdklasse, zijn in 2023 exact vijftig jaar verbonden aan de club.

ODC koestert de herinneringen aan de voetbaljaargang waarin de club uitkwam in de hoofdklasse C, toen na de eredivisie en de eerste divisie het hoogste niveau in Nederland. Jubilarissen Gert Jan Elissen, Jos Karssemakers, Harold van der Velden, Jos van der Velden, Ben Welvaarts, Adi van Wijk en Aimé de Windt namen destijds dertien van de 28 treffers voor hun rekening. Tijdens de huldiging werd duidelijk dat ODC nog altijd fier is op deze generatie.

Presentator Mark van der Steen had een reeks bijzondere details van de gouden generatie verzameld. Zo werd gemeld dat Welvaarts tegen Voerendaal het eerste ODC-doelpunt in de hoofdklasse scoorde en Harold van der Velden tegen EHC de laatste treffer op dat niveau op zijn naam schreef. Elissen sc..