Dj Sam Feldt, of zoals hij eigenlijk heet: Sam Renders. De oud-Boxtelaar verdient goed als dj, producer en ondernemer.
Dj Sam Feldt, of zoals hij eigenlijk heet: Sam Renders. De oud-Boxtelaar verdient goed als dj, producer en ondernemer. Foto: Management Sam Feldt.

DJ Sam Feldt ‘draait’ de Quote Top 100 binnen

Human Interest

Ieder jaar presenteert zakenblad Quote een lijst met Nederlandse miljonairs. Onlangs kwam het luxe tijdschrift met een overzicht van de honderd jongste rijken in ons land en daar prijkt zowaar ook een Boxtelaar op, namelijk Sam Renders. Hij is beter bekend onder zijn artiestennaam: dj Sam Feldt. 

Renders’ vermogen wordt door het zakenblad geschat op zo’n 17 miljoen euro en staat daarmee op plek 84. Hij komt daarmee aardig in de buurt van grote dj-namen als Hardwell (Robbert van de Corput) en Afrojack (Nick van de Wall) die respectievelijk 19 en 26 miljoen euro bezitten.

De 29-jarige oud-Boxtelaar, hij woont inmiddels in Amsterdam, verdient al ruim tien jaar zijn geld met het draaien van plaatjes. Daarnaast bedacht hij samen met zijn zakenpartner Nick Velten in 2016 het platform Fangage. Een platform waarmee zij bekende personen en organisaties hielpen met het bereiken van hun doelgroep, zonder daarbij afhankelijk te zijn van het algoritme van sociale media. Vorig jaar besloten de twee het bedrijf te verkopen aan het Amerikaanse T..