Ria Verhees kreeg een niet alledaagse gast op visite. De uit België ontsnapte zeearend streek neer op het dak van haar huis.
Ria Verhees kreeg een niet alledaagse gast op visite. De uit België ontsnapte zeearend streek neer op het dak van haar huis. Foto: Arlette van Weert-Isbouts.

Ontsnapte zeearend vertoeft tijdelijk in Boxtel en Gemonde

Natuur & milieu

De bewoners van de Langenberg en de Geelderseweg in het buitengebied tussen Boxtel en Gemonde hadden deze week een bijzondere gast op bezoek. Een vogel die je niet dagelijks ziet: een zeearend. De Stellers-arend om precies te zijn. 

Het beest ontsnapte eind maart samen met een soortgenoot uit zijn kooi in Park Labiomista in het Belgische Genk. Ze konden wegkomen omdat een windvlaag het dak van hun verblijf blies. Sindsdien zijn ze al op verschillende locaties gezien, waaronder in Utrecht, maar dus ook in Boxtel en Gemonde. De vogel streek neer op het dak van Ria Verhees aan de Langenberg in Boxtel. Ze greep direct naar haar camera om er foto’s van te maken. Ook haar buurvrouw Arlette van Weert-Isbouts legde hem vast op beeld. 

De arenden vangen is tot op heden nog niet gelukt. Met een spanwijdte van zo’n 2,5 meter en een scherpe snavel gooi je er ook niet zomaar een netje over. De eigenaar van Labiomista hoopt dat ze verzwakken en zich dan gemakkelijk laten vangen. 

En dan zit er ineens een zeearend op je dak... dat zag Ria Verhees niet elke dag en dus maakte ze snel een foto.
Ria Verhees kreeg een niet alledaagse gast op visite. De uit een Belgisch dierenpark ontsnapte zeearend streek neer op het dak van haar huis.