Directeur Suzan Pijnenburg overziet de verbouwing in de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel.
Directeur Suzan Pijnenburg overziet de verbouwing in de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Foto: Bas van den Biggelaar.

THERESIASCHOOL KRIJGT MAKE-OVER

'Lennisheuvel verdient een mooi schoolgebouw'


Rens van den Elsen

Het is even behelpen voor de leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. Vanwege een grote interne verbouwing, krijgt de combigroep 3/4 nu les in het gymlokaal. ,,Maar we krijgen er straks een toekomstbestendige school voor terug", aldus directeur Suzan Pijnenburg.

Sinds het begin van de meivakantie zijn bouwvakkers druk bezig in het achterste gedeelte van het pand. Er wordt gestuukt, gezaagd en geboord. ,,Dit was ook echt nodig, want de laatste verbouwing dateert uit 2005. En toen ging het vooral om wat lapwerk. Het ontbrak ons vooral aan plek voor goede leerpleinen. Met deze opknapbeurt maken we slimmer gebruik van de ruimte die we hebben", legt Pijnenburg uit. 

PODIUM

Hoewel er geen lokalen bij komen, gaat er wel het een ander veranderen in de school. Zo komt er ruimte waar leerlingen rustig kunnen leren, samen kunnen werken en waar jonge kinderen kunnen spelen. Pijnenburg: ,,Ik heb vanaf het begin de leerlingenraad bij dit project betrokken en gevraagd wat zij graag zouden zien. Daardoor krijgen we nu een klein podium voor optredens en een mooie nieuwe schoolbieb." Ook hebben de leerlingen meegedacht over het nieuwe meubilair. Er wordt ook een crealokaal gecreëerd, waar de kinderen kunnen knutselen en met wetenschap en techniek aan de slag gaan. 

KLASSENCARROUSEL

De werkzaamheden zijn opgedeeld in drie fases. Het eerste deel is naar verwachting half juni klaar. De leerlingen verkassen dan naar de vernieuwde lokalen. Pijnenburg is ondanks de klassencarrousel die het werk oplevert blij met de vernieuwing: ,,We hebben nu zo'n honderd leerlingen, verdeeld over vier combinatieklassen. We kunnen in totaal zes groepen kwijt, dus we kunnen groeien. Daarbij laten we met deze verbouwing ook zien dat we de school voor het dorp willen behouden voor de toekomst. Dat verdient Lennisheuvel en dat verdienen de kinderen écht."  

AL EVEN BEZIG

De directeur begon zo'n vier jaar geleden in de Sint-Theresiaschool en ging niet veel later aan de slag met de verbouwplannen. ,,We zijn dus al even bezig met de voorbereidingen", geeft ze aan. Pijnenburg kreeg daarbij ondersteuning vanuit de Dommelgroep, het overkoepelende orgaan waar schoolbestuur Talentis in participeert. De school in Lennisheuvel valt weer onder die onderwijsinstelling. 

Nu de werkzaamheden echt zijn begonnen krijgt Pijnenburg extra hulp van Silvo Steenkamer. Hij is vorige maand gestopt als directeur van basisschool De Vorsenpoel en is nu 'vliegende keep' bij Talentis.

Na de zomervakantie dient de verbouwing gereed te zijn. Pijnenburg: ,,In september houden we dan een grote heropening."