Danmarzo uit Vught was in 2019 een van de deelnemers aan het laatste Muziekstraatje dat de Red River Band organiseerde.
Danmarzo uit Vught was in 2019 een van de deelnemers aan het laatste Muziekstraatje dat de Red River Band organiseerde. Foto: Peter de Koning.

VOORBEREIDINGEN KAPELLENFESTIVAL BOXTEL IN VOLLE GANG


Red River Band maakt zich op voor Muziekstraatje

Linda van de Wiel

Met klinkende namen als blaaskapellen The Black WoooW uit Loon op Zand, De Knolderrapen uit Vught en de lokale Ducktownband zijn de ambities van de organisatie van het Muziekstraatje groot. Zondag 21 mei vindt in het centrum van Boxtel de zevende editie van het muzikale evenement plaats. De organisatie is, net als voorgaande jaren, in handen van The Red River Band.

Maar liefst 27 muziekgroepen beklimmen het podium tijdens het Muziekstraatje. ,,Dat betekent dat we ruim vierhonderd muzikanten in het Boxtelse centrum mogen verwelkomen,” vertelt Johan van de Loo, samen met Rudi van der Plas kartrekker van het kapellenfestival. 

,,Op vijf podia tussen het ijscafé aan de Rechterstraat en restaurant Sjefke aan de Stationsstraat is de hele middag blaasmuziek te horen. We hebben groepen uit het eigen dorp, maar ook uit de regio zoals dweilorkest De Verrekesbloas uit Veldhoven en slagwerkgroep Hartslag uit Oisterwijk. Zelfs De Kolderband uit Limburg reist af naar Boxtel", geeft de organisator trots aan.

PROFESSIONALISEREN

Het Muziekstraatje zit in de lift en wil zich blijven ontwikkelen. ,,We willen verder professionaliseren. Dit doen we onder meer met nieuw banners en door bij elk podium een bar te plaatsen waar tegen de schappelijke prijs van 2,50 euro bier, fris en wijn kan worden gekocht. En natuurlijk staan er een frietkar en een toiletwagen.”

Van de Loo vervolgt: ,,We zetten dit jaar voor het eerst een keet neer waar munten worden verkocht. Bezoekers kunnen helaas niet met hun pinpas betalen, maar er zijn in het centrum gelukkig voldoende pinautomaten.” 

De organisatie van het Muziekstraatje zorgt ook voor vertier voor de jeugd. Zo is er een springkussen, staan er verschillende spellen opgesteld, kunnen kinderen zich laten schminken en is er een suikerspinkraam.

AAN DE SLAG

Van de Loo en Van der Plas zijn al een half jaar bezig met de organisatie van het groots opgezette evenement. ,,Op 1 mei is de inschrijving voor muziekgroepen gesloten. Vanaf dat moment konden we pas écht aan de slag. Rudi en ik zijn nu dagelijks bezig met de laatste zaken. Dat komt allemaal goed. Nu natuurlijk nog hopen op mooi weer en een goede opkomst.”

SPITS

Het Muziekstraatje vindt plaats op zondag 21 mei van 11.30 tot 18.00 uur in het centrum van Boxtel. Het spits wordt afgebeten door Zanger Robke, die als nieuw lid van The Red River Band enkelen nummers ten gehore brengt. De toegang is gratis. 

Nog Eentje Dan uit Rosmalen.