Honkballers Ducks nog niet van de nul af

Het lukt het eerste mannenteam van honk- en softbalvereniging Ducks maar niet om de vorm van vorig seizoen terug te vinden. In Rosmalen was zondag Gryphons een maatje te groot.

Hoewel er wel verbetering zichtbaar was ten opzichte van de zeperd van vorige week, was het niet genoeg voor de overwinning: 13-5 was de tussenstand na zes innings toen het duel gestaakt werd door het slechte weer. Bij Ducks begon Yannick Brechenmacher op de heuvel en wierp lang niet slecht. Hij werd echter niet altijd gesteund door de veldspelers achter hem. In de eerste drie innings creĆ«erden de honkballers uit Rosmalen kansen, maar beperkte Ducks de schade tot twee punten tegen. 

OPOFFERINGSSLAG

Vervolgens kwamen de Boxtelaren zelf op het scorebord, een geplaatste honkslag van Sam van Dijck en een opofferingsslag van Jan van der Wielen leverden drie punten op. 

Er zit dit seizoen te vaak een inning tussen waarin bijna alles misgaat voor het eerste herenteam van Ducks. Dat was nu de vierde. De vijfde verliep eveneens moeizaam, ook omdat de thuisploeg sterker werd aan slag. Het team uit Rosmalen liep uit naar dertien punten. Ducks had er vijf toen wegens noodweer de wedstrijd voortijdig eindigde. Volgens de regels had de pot wel lang genoeg geduurd om een officiƫle uitslag te hebben.

SENIOREN

Uitslagen zondag 7 mei

Animals H1 - Ducks H2        1-9

Storks DS1 - Ducks DS1        10-0

Gryphons H1 - Ducks H1        13-5

Programma zondag 14 mei

Ducks DS1 - Neptunus DS3        11:00

 Ducks H2 - Uden Red Sox H1        11:00

 Ducks H1 - Neptunus H3        14:30

JEUGD

Programma zaterdag 13 mei

HB U12-1: Ducks - Hazenkamp        11:00

HB U21-1: Ducks - Houten Dragons        14:00