Watergekletter blijft vooralsnog uit dit voorjaar op de Markt.
Watergekletter blijft vooralsnog uit dit voorjaar op de Markt. Foto: Bas van den Biggelaar.

Nog geen zicht op sprankelend water...

Gemeente Boxtel

Het voorjaar laat nog op zich wachten en écht terrasweer was het maar nauwelijks. En dus is het gemis van een klaterende fontein op de Markt misschien nog niet opgevallen. Toch blijven de speelse en uitverlichte waterstralen achterwege. Vanwege een defecte waterpomp. Datzelfde euvel zorgt er ook voor dat het Binnendommeltje in de Rechterstraat droog staat. 

Het is nog onduidelijk wanneer beide waterpartijen weer functioneren. In de winterperiode zijn de pompen altijd uitgeschakeld, maar nu zouden ze eigenlijk weer moeten werken. Zeker op warme dagen bieden ze een bron van kindervermaak als terrasbezoekers toekijken. De fontein werd aangelegd bij de herinrichting van de Markt in 2018. Enkele maanden na de feestelijke heropening moesten monteurs al aan de slag om de waterstrip weer te laten werken. Ook toen was al sprake van een defect. 

Ook de pompinstallatie van het Binnendommeltje (kleine foto), aanlegd bij de vernieuwing van de Rechterstraat in 2021, kampte al eerder met problemen en dat is ook nu weer het geval. Enkele weken geleden stroomde er wel even water door de natuurstenen geul, ma..