De voorzitters van de twee Boxtelse harmonieën nemen de oorkonde in ontvangst die hoort bij de Jonkers- van der Velden Cultuurprijs 2018. V.l.n.r. Ine en Ton Jonkers- van der Velden, Paul van Alphen en Jan de Koning.
De voorzitters van de twee Boxtelse harmonieën nemen de oorkonde in ontvangst die hoort bij de Jonkers- van der Velden Cultuurprijs 2018. V.l.n.r. Ine en Ton Jonkers- van der Velden, Paul van Alphen en Jan de Koning. Foto: Peter de Koning, 2018

Dorpsfeest start met uitreiking cultuurprijs

Cultuur

Het Boxtels Dorpsfeest in en rond de spiegeltent in kasteelpark Stapelen wordt vrijdagavond 26 mei officieel geopend. Dat gebeurt samen met de uitreiking van de vijfjaarlijkse Jonkers- van der Velden Cultuurprijs. Publiek is van harte welkom, meldt stichting Bon Salon die het vier weken durende evenement organiseert.

Vijf jaar geleden ontvingen de twee plaatselijke muziekkorpsen samen de cultuurprijs. Het prijzengeld van 2.500 euro werd aangewend voor de organisatie van een gezamenlijk promconcert in sportcomplex De Braken. Boxtel’s Harmonie en de Gildenbondsharmonie sloten daarmee samen de viering van hun 110-jarig bestaan af en vormden één groot blaasorkest van bijna honderd muzikanten. 

In november 2013 reikte Ton Jonkers, voorzitter van de inmiddels opgeheven stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij ‘Hendrik Verhees’, de prijs voor de eerste keer uit. Deze ging toen naar een drievoudige winnaar: Theo van den Aker, Wim Ketelaars en Paul Hermans. Zij ontvingen het geldbedrag en een blijvend aandenken voor hun inzet voor reus Jas de Keistamper. M..