Een deel van de Sint-Lambertusweg, vlakbij de school.
Een deel van de Sint-Lambertusweg, vlakbij de school. Foto: Jan Hermens.

Stevige weerstand tegen plan Sint-Lambertusweg

Bouwen en wonen

De beruchte bocht en parkeren op de weg. Het plan voor de herinrichting van een deel van de Sint-Lambertusweg in Gemonde stuitte dinsdag op de nodige kritiek. De eerste bijeenkomst in het nieuwe dorpshuis De Stek, dat overigens nog niet officieel in gebruik genomen is, was enerverend.

Duurzaam veilig, die term nam projectleider Ben Mattheij van ingenieursbureau Ducot voortdurend in de mond. De Gemondenaren dachten heel anders over veiligheid, zo bleek. Projectleider Frank van Meurs van de gemeente Sint-Michielsgestel had niet op zoveel weerstand gerekend. ,,We moeten iets met de inbreng van vanavond, dat is duidelijk. Dat betekent waarschijnlijk wel vertraging.” Hij had gehoopt na de zomer met de werkzaamheden te kunnen beginnen, maar dat wordt later.

De Sint-Lambertusweg is de hoofdstraat van het dorp. Er wordt veel te hard gereden, de bestrating laat te wensen over en er is nauwelijks ruimte voor voetgangers. Redenen genoeg voor een herinrichting. Het gaat dan om een deel van de nogal lange weg. Namelijk vanaf de kom..