Impressie van het populaire popfestival bij café Den Boer.
Impressie van het populaire popfestival bij café Den Boer. Foto: Hans van Doorn, 2022.

Boxtel gaat Boer zoekt Band missen

Cultuur

Nog eenmaal trekken Guido van Eijk en Jeroen van Lier alles uit de kast om Boer zoekt Band tot een succes te maken. Het tweedaagse popfestival staat zaterdag 13 en zondag 14 mei voor het laatst op de Boxtelse evenementenkalender. De sluiting van café D’n Boer (eind 2023) betekent dat ook de zwanenzang klinkt voor Boer zoekt Band. ,,Ons festival heeft de drang tot zelf popmuziek maken aangewakkerd.”

Van Eijk en Van Lier hopen dat de veertiende van Boer zoekt Band als gedenkwaardig de geschiedenisboeken ingaat. Aan het programma zal het niet liggen. Tal van lokale popbands zijn geprogrammeerd, waaronder The JEG waarin het tweetal zelf actief is. ,,Sinds enkele jaren organiseren we ons festival met een team”, legt Van Eijk uit. ,,Het is fijn dat we dit kunnen doen met Pim Lavaleije, Aart Habraken, Paul Roskam en café-uitbater Harrie van Erp.”

BLUES UIT NASHVILLE

Bijzonder dit jaar is de komst van singer-songwriter Paul Childers. De bluesgitarist uit Nashville toert door Europa en staat zondagmiddag op Boer zoekt Band. ,,Best bijzonder dat Boer zoekt Band op de tourshirtjes van Paul Childers staat”, grinnikt Va..