José en Louis Raaijmakers zijn vandaag, woensdag 10 mei, zestig jaar getrouwd. Voor de wet zijn ze zelfs al drieënzestig jaar een paar.
José en Louis Raaijmakers zijn vandaag, woensdag 10 mei, zestig jaar getrouwd. Voor de wet zijn ze zelfs al drieënzestig jaar een paar. Foto: Bas van den Biggelaar.

Louis en José Raaijmakers zestig jaar getrouwd

Human Interest

Liefde op het eerste gezicht bestaat echt. Daar kunnen Louis Raaijmakers (85) en zijn vrouw José (84) over meepraten. Toen zij elkaar in 1956 ontmoetten, sloeg de vonk meteen over en dat vuur is altijd blijven branden. Vandaag, woensdag 10 mei, is het paar zestig jaar getrouwd.

,,Pastoor Van Besouw heeft ons nog getrouwd”, weet Louis. Het kerkelijk huwelijk was in 1963, drie jaar eerder had de wettelijke verbintenis al plaatsgevonden. ,,Toen hadden we nog geen huis, vandaar dat de kerkelijke bruiloft later was.”

José en Louis troffen elkaar voor het eerst op de Boxtelse kermis, in de danstent. Voor geboren en getogen Boxtelaar Louis een ‘thuiswedstrijd’, voor José niet bepaald. Zij kwam uit het Zuid-Limburgse Geleen. ,,Ik was op vakantie bij een tante. Helemaal op de fiets.”

IN HET GEHEIM

De verliefdheid bleek onstuitbaar als een bruisende bergbeek. Helemaal zonder obstakels verliep de liefde echter niet. José: ,,Mijn vader vond me nog te jong voor verkering.” De twee ontmoetten elkaar i..