Gerard Schalkx kon natuurlijk zelf niet achterblijven na al die windwijzers in Liempde gefotografeerd te hebben. Na heel wat zagen, boren, vijlen en schuren én het laswerk van een derde staat zijn exemplaar nu ook op het dak. Foto: eigen collectie.
Gerard Schalkx kon natuurlijk zelf niet achterblijven na al die windwijzers in Liempde gefotografeerd te hebben. Na heel wat zagen, boren, vijlen en schuren én het laswerk van een derde staat zijn exemplaar nu ook op het dak. Foto: eigen collectie. Foto: eigen collectie.

Geen windwijzer is veilig voor Gerards camera

Cultuur

Hij heeft alle windwijzers die hij maar kon vinden, vastgelegd met zijn camera. Fotograaf Gerard Schalkx uit Liempde wil een opmerkelijk project voltooien dat draait om de weerhanen.

Al meer dan een halve eeuw fotografeert Schalkx alles wat los en vast zit in Liempde, het dorp waar hij geboren en getogen is. Zo maakte hij onder andere voor erfgoedvereniging Kèk Liemt al vele jaren foto’s, die in exposities en boeken gepubliceerd werden. Ook is hij al tientallen jaren actief voor deze krant.

NIEUWJAARSKAART

Elk jaar stuurt Schalkx naar familie, vrienden en kennissen een zelf ontworpen nieuwjaarskaart. Die vormt tegelijkertijd een dankbetuiging voor datgene wat anderen voor hem en zijn gezin hadden betekend. Zo ook rond afgelopen nieuwjaarsdag. ,,Hopende dat iedereen dit jaar de wind mee zou hebben, fotografeerde ik een aantal opvallende windwijzers. Dat bracht me op het idee om Liempde te voet..