Cultuurfestival Op Drift in Esch: Julie uit Oekraïne.
Cultuurfestival Op Drift in Esch: Julie uit Oekraïne. Foto: Peter de Koning.

‘Als je in Esch woont, moet je hier gewoon bij zijn’

Cultuur

,,Welkom in de hemel!” Met deze woorden werden de bezoekers van Op Drift vrijdagavond welkom geheten in het Haventje in Esch. En in de hemel kwamen de vele honderden Esschenaren. De organisatie van het cultuurfestival zorgde dan ook niet voor half werk. Een silent disco, een epische lichtshow én vele optredens van lokaal talent zorgden voor een geslaagde derde editie van het evenement.

Het was op Bevrijdingsdag al vroeg druk in het Haventje aan de Haarenseweg. Het programma, grotendeels gevuld met zang en dans, ging dan ook om klokslag halfzeven van start. Zo was het podium voor de elfjarige Aram Groenewegen, die als een ware pianovirtuoos zijn muzikale talent tentoonspreidde. Met covers en een zelfgeschreven nummer kreeg hij een verdiende ovatie. 

,,Het ging toppie”, zei hij kort na zijn show. ,,Ik heb op de camping al ongeveer veertien keer opgetreden, maar nog nooit voor zoveel mensen. Hoe ik zo goed ben geworden? Niet door les te volgen. Ik ben na drie keyboardlessen gestopt en ben toch gaan oefenen, oefenen, oefenen.”

SKILLS