Kay Karssemakers is blij met zijn goede prestatie.
Kay Karssemakers is blij met zijn goede prestatie. Foto: Huub Munsters Fotografie.

TWEEDE PLAATS IN TUSSENSTAND EK


Kay Karssemakers op het erepodium in Portugal

Op het circuit van het Portugese Agueda voelde Kay Karssemakers zich duidelijk op zijn plaats. De motorcrosser finishte zaterdag in de eerste manche als derde en werd zondag in het tweede bedrijf van de wedstrijd zelfs tweede. Daardoor staat de Boxtelaar ook tweede in de tussenstand van het Europees kampioenschap 250cc.    

Voor de rijder van het Husqvarna BT-Racing Team stond de derde wedstrijd van de serie om de Europese titel op het programma. De cyclus speelt zich af in diverse landen. Dit keer deden de crossers het Iberisch schiereiland aan, daar zijn ze ook komend weekend nog. 

Karssemakers reed een snelle vrije training en kwam zaterdag als vijfde over de meet in de tijdtraining, waardoor hij een gunstige uitgangspositie had voor de twee manches van de daadwerkelijke race.

In de eerste manche daarvan pakte hij de koppositie, maar dat liet de nummer twee niet op zich zitten. Er ontstond een fraai en spannend gevecht waarin de Boxtelaar werd terugverwezen naar plek drie. Die stond hij niet meer af.

De volgende ochtend stond de crosser zeer gemotiveerd aan de start. De goede prestatie van een dag eerder smaakte naar meer. Ook dit keer pakte hij de leiding in de wedstrijd, hij sloeg zelfs een gaatje van twee seconden. Zijn voorsprong bleef lang in stand, maar in de slotfase moest de achttienjarige rijder de eerste plaats toch uit handen geven. Hij finishte op plek twee na een ijzersterke race. Had Karssemakers de tweede manche gewonnen, dan zou hij dagwinnaar zijn geworden. Nu eindigde hij op plek twee in het klassement. 

Komend weekend gaat het Europees kampioenschap verder. Dan strijkt het circus neer op het circuit van Arroyomolinos in Spanje. 

Kay Karssemakers succesvol in Portugal.
Kay Karssemakers succesvol in Portugal.
Kay Karssemakers succesvol in Portugal.
Kay Karssemakers succesvol in Portugal.