Honkballers Ducks bijten flink in het stof

De gifbeker moet helemaal leeg voor het eerste mannenteam van honk- en softbalclub Ducks. De ploeg won in de nieuwe competitie nog niets. Ook de thuiswedstrijd van zondag tegen Blue Lions uit Tilburg ging verloren.

Bij Ducks begon Erwin Schouten opnieuw op de heuvel na twee eerdere sterke optredens. Ditmaal kregen de tegenstanders echter al eerder vat op hem. De Tilburgers scoorden vijfmaal in de eerste vier innings. 

Bij de Blue Lions stond een goede werper op de heuvel, die de hele wedstrijd wist uit te gooien. Met worpen van hoge snelheid en harde effecten hield hij de Boxtelse slagploeg, die al niet in vorm was, onder de duim. Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen de gasten steeds meer te scoren en was het ook tegen de vervangende werpers van Ducks eenrichtingsverkeer. Zonder gas terug te nemen maakten de bezoekers uiteindelijk drieëntwintig punten.

In de zevende inning redde de thuisploeg de eer met een puntje. Vervolgens werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd volgens de zogeheten mercy rule, met een eindstand van 1-23. Beste slagman van Ducks was Thor van den Dool. Zondag 7 mei treft Ducks H2 Animals H1 om 10.00 uur in Dieren. Ducks DS1 reist af naar Den Haag om er om 11.00 uur tegen Storks te spelen. Ducks H1 gaat naar Rosmalen voor een wedstrijd tegen Gryphons. Die begint om 14.30 uur.