Van zuivel naar automaterialen naar fittraining


Zuivelfabriek De Hoop aan de Kapelweg, in de volksmond ook wel de melk- of boterfabriek, werd in 1903 gebouwd. Tot na de Tweede Wereldoorlog was het een zelfstandig bedrijf waar veehouders hun melk afleverden. Melkventers en publiek konden er hun zuivelproducten kopen.  

In 1948 ging de plaatselijke coƶperatie naar zuivelconcern De Kempen, later omgedoopt tot Campina. Aanvankelijk werd na de overgang aan de Kapelweg nog wel melk geleverd en verwerkt, maar niet meer op zo'n grote schaal als eerder. Vanaf 1961 gebeurde dat volledig bij Campina in Eindhoven. De Boxtelse vestiging werd getransformeerd tot een uitgiftecentrum voor melkboeren die aan huis bezorgden. Op enig moment was er zelfs geen personeel meer en konden de melkslijters hun zuivel afhalen in een eigen koelcel. 

Vanaf 1980 werden in het pand achtereenvolgens automaterialen verkocht door de firma De Koning en vanaf 1992 door Besbo en een jaar later door Brezan. Sinds ruim een jaar helpt er personal trainer Dave Spijkers er mensen om fitter te worden en gewicht kwijt te raken.