De eerste editie in het Essche Haventje van Op Drift vond plaats in 2013.
De eerste editie in het Essche Haventje van Op Drift vond plaats in 2013. Foto: Albert Stolwijk.

Twee podia voor lokaal talent tijdens Op Drift


Geen groot podium op het water, maar een aan wal met daarbij een kleiner drijvend ponton. Tijdens Op Drift krijgt lokaal talent de ruimte op twee podia om hun kunsten te vertonen. Met als thema In Heaven wordt ook bij de derde editie van het culturele festival in het Essche Haventje op vrijdag 5 mei veel publiek verwacht. De optredens starten om 18.30 uur en eindigen rond middernacht.

De organisatie heeft een vol programma opgetuigd met singer-songwriters (zoals Jorg Bekkers, Aram Groenewegen, Melody Martens, Sara Bormans en Maud Stubbe), een dj (Natasja Manders), het koor Innovation, zang van Koen Pilot en Theo van Dooren, breakdance en de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint-Willibrordus. Bijzonder is het optreden van de Oekraïense muzikant Julie. Als afsluiting treedt de band Byrds on the Wind op, met oud-Esschenaar Jan Bergman in de gelederen. 

Ook is er dans van Lotte Timmermans op muziek van Tijn Verbruggen. Dat doet zij via een video die leerlingen van de creatieve mbo-vakschool SintLucas projecteren op het water. Naast alle muzikale optredens, is er ook ruimte voor een hapje en een drankje. Zo is de Bierboerderij uit Haaren aanwezig, staan er diverse foodtrucks en is er een koffietentje. Ook zijn er verkoopstandjes, waaronder met beeldjes.