Het appartementencomplex van Joost komt in het bovenste groene deel van het Kleine Aarde-terrein te liggen, achter de witte koepel op de foto.
Het appartementencomplex van Joost komt in het bovenste groene deel van het Kleine Aarde-terrein te liggen, achter de witte koepel op de foto. Foto: Albert Stolwijk, 2020.

Werkzaamheden Kleine Aarde liggen nog altijd stil

Bouwen en wonen

De voorbereidende snoeiwerkzaamheden voor de bouw van 22 appartementen op het terrein van De Kleine Aarde zijn nog altijd niet hervat. Woonstichting Joost wacht nog op een reactie van de ODBN, maar die komt niet voor half mei.

De ingehuurde aannemer was in maart bezig met het verwijderen van struiken en enkele boompjes om ruimte te maken voor het verplichte archeologisch onderzoek. Op 20 maart werd hij echter op de vingers getikt door de Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN) omdat door de werkzaamheden mogelijk verblijfplaatsen van de wezel verstoord werden. Het snoeiwerk had volgens de vergunning vóór 15 februari moeten gebeuren, omdat in de periode daarna het diertje zich mogelijk kan voortplanten.

Joost heeft een zogeheten ecologische onderbouwing naar de ODBN gestuurd, waarin zij uitlegt dat het snoeien en kappen geen gevolgen heeft voor de wezel. Er moet volgens dit document alleen nog een beukenhaag om die midden op het terrein staat. Een reactie van de om..