Wouter Hardy in zijn studio te Rotterdam in de periode dat hij en Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival wisten te winnen met het nummer Arcade.
Wouter Hardy in zijn studio te Rotterdam in de periode dat hij en Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival wisten te winnen met het nummer Arcade. Foto: Peter de Koning, 2019.

Oud-Boxtelaar Wouter Hardy hoopt op finaleplek met Estland

Cultuur

Na eerdere successen met Duncan Laurence en Gjon’s Tears is er weer een nummer van producer Wouter Hardy te horen tijdens het Eurovisiesongfestival. Dit keer voor de Estlandse Alika, die met het lied ‘Bridges’ hoge ogen hoopt te gooien.

Hij werd al verschillende keren bevraagd over zijn derde liedje dat tijdens het Eurovisie Songfestival te horen zal zijn. Shownieuws, de NOS, het ANP... Maar nu pakt Wouter even wat rust, want de hitmachine vertrekt volgende week naar Liverpool, om Alika te zien schitteren op het Eurovisie Songfestival. ,,Alika heeft in Estland het zangprogramma Pop Idol gewonnen. In de finale zong ze Arcade, dat ik mede heb geschreven. Het bleek een van haar lievelingsnummers,” vertelt hij over het nummer waarmee Duncan Laurence in 2019 de finale won voor Nederland. 

,,Toen Alika besloot mee te doen aan het nationale songfestival, belde haar manager me meteen met de vraag of ik ook voor haar een lied wilde schrijven.”