Ben en Riek van den Biggelaar tussen hun tuinplanten. Het echtpaar kweekt deze al bijna vijftig jaar zelf voor de verkoop aan huis in Lennisheuvel.
Ben en Riek van den Biggelaar tussen hun tuinplanten. Het echtpaar kweekt deze al bijna vijftig jaar zelf voor de verkoop aan huis in Lennisheuvel. Foto: Rens van den Elsen.

Iedereen kent de groente, fruit en planten van Ben en Riek van den Biggelaar

Human Interest

,,Handelen zit ons in het bloed”, vertelt de 87-jarige Ben van den Biggelaar aan de keukentafel. En daar is niks aan gelogen. Al bijna zestig jaar runnen hij en zijn vrouw Riek het bekende groente-, fruit- en plantenstalletje achter hun huis in Lennisheuvel. 

Oké, het echtpaar is niet meer zo actief als vroeger. Nu staat dochter Dorien tijdens de vaste openingsdagen op vrijdag en zaterdag in het winkeltje in de schuur. ,,Maar we helpen nog altijd mee met het kweken van de planten en bloemen”, geeft Ben monter aan. 

Van hard werken is binnen de familie Van den Biggelaar overigens niemand vies. ,,Als de stekjes binnen zijn, komen alle kinderen en kleinkinderen helpen met planten. Maar ook de rest van het jaar staan ze altijd klaar voor hand- en spandiensten. En dat terwijl ze zelf ook een zaak hebben, een drukke baan of studie”, vertelt Ben trots.