Jelle Diks van LTV De Merletten retourneert een lastige backhand-volley tijdens een van zijn wedstrijden. Het toernooi van De Peppelieren in Liempde trok niet alleen deelnemers van Boxtelse clubs, maar van tennissers uit heel Nederland.
Jelle Diks van LTV De Merletten retourneert een lastige backhand-volley tijdens een van zijn wedstrijden. Het toernooi van De Peppelieren in Liempde trok niet alleen deelnemers van Boxtelse clubs, maar van tennissers uit heel Nederland. Foto: Hans Verberk.

Tennistoernooi De Peppelieren trekt recordaantal deelnemers

Sport

,,Er kwamen zelfs tennissers uit Rotterdam en Hillegom naar Liempde om te tennissen.” Jorn van den Braak van De Peppelieren is samen met zijn medeorganisatoren enorm verrast. Het deelnemersveld van het jaarlijkse toernooi van de tennisclub bereikte een recordaantal deelnemers: 632 sporters streden om een tennis- of padeltitel.

‘Een van de grootste amateurtoernooien in Nederland’ durft voorzitter Antoine van der Velden inmiddels wel te stellen. Van den Braak kan dat beamen. Vanwege het explosief aantal gestegen deelnemers moest zelfs een creatieve oplossing worden bedacht om binnen de planning te kunnen blijven van de twee weken durende competitie. 

Van den Braak: ,,Bij de dubbel- en padelwedstrijden speelden we hierdoor twee sets en eventueel een super-tiebreak. Vanwege de hoeveelheid spelers, zou een beslissende derde set te veel tijd hebben gekost. Alleen bij de singles speelden we wel een volledig duel.”

PADELBANEN