Milou (links) en Pien hebben al heel wat spulletjes verkocht op de Liempdse vrijmarkt.
Milou (links) en Pien hebben al heel wat spulletjes verkocht op de Liempdse vrijmarkt. Foto: Gerard Schalkx.

What’s Up, Pien & Milou?

Jeugd

Hun kleedje ligt vol met allerlei spulletjes, in het Concordiapark lopen mensen in oranje tenues en zelf zijn ze ook op Koningsdag gekleed. Pien Hensen (bijna twaalf, rechts op de foto) en Milou Koppelmans (elf) doen deze stralende donderdag mee aan de kindervrijmarkt in Liempde. De twee beste vriendinnen zitten in groep acht van basisschool De Oversteek. Ze genieten van hun vakantie en maken van de gelegenheid gebruik om een zakcentje te verdienen.

Zo, jullie hebben de zolder flink opgeruimd volgens mij, wat verkopen jullie zoal? Pien: ,,Veel boeken, maar ook kleren.” ,,En puzzels en Tina’s”, vult Milou aan. Pien: ,,Van thuis meegenomen. Die kleren zijn me te klein.”

En hebben jullie al veel verkocht? Milou vertelt enthousiast: ,,Ja, we hebben al zeker zestig euro verdiend.” ,,Meer dan vorig jaar”, weet Pien. ,,Toen hadden we 45 euro bij elkaar.”

Staan jullie hier al lang dan? Pien: ,,Vanaf het begin. De markt begon om elf uur. Het is best druk geweest al.”

Onderhandelen jullie ook over prijzen? Milou: ,,Af en toe, als iemand iets eigenlijk te duur vindt.”

Hebben jullie nog meer plannen op deze Koningsdag? Pien: ,,Milou komt bij ons eten.”

Wat leuk. Wat staat er op het menu? Pien: ,,Asperges met zalm.” Milou glundert bij het vooruitzicht.

Hebben jullie vandaag zelf nog iets gekocht trouwens? Milou: ,,We hebben aan het rad van avontuur gedraaid. Iedereen die dat doet, wint een prijsje.”

Jullie zijn de komende dagen nog vrij van school. Gaan jullie nog wat leuks doen in de vakantie? Pien: ,,Wij gaan naar de Efteling en Milou gaat misschien mee. En ik ben zaterdag jarig, dan word ik twaalf.”