Op het gebouw links staat een koeltoren. Rabobank wil een geluidsscherm plaatsen zodat een omwonende minder overlast heeft van de installatie, maar dat geeft een te rommelig beeld, stellen B en W.
Op het gebouw links staat een koeltoren. Rabobank wil een geluidsscherm plaatsen zodat een omwonende minder overlast heeft van de installatie, maar dat geeft een te rommelig beeld, stellen B en W. Foto: Bas van den Biggelaar.

Geluidswal datacenter ‘te rommelig’

Gemeente Boxtel

Een omwonende had dusdanig last van een bepaalde frequentie, dat Rabobank een geluidsscherm wilde plaatsen op het dak van het datacenter aan de Bloemmolen. Het Boxtelse college van B en W steekt er een stokje voor: het beeld wordt zo te rommelig.

Hiermee volgen burgemeester en wethouders het advies van de welstandscommissie. Het geluidscherm zou aan twee kanten van een koeltoren op een van de energiegebouwen worden geplaatst. Op die manier werd de overlast voor de omwonende beperkt. ,,We blijven al ruim binnen alle normen, maar om de bewoner tegemoet te komen, wilden we toch een zo goed mogelijke oplossing bedenken”, aldus een woordvoerder van de Rabobank. 

ALLE ZIJDEN

Echter, de welstandcommissie wil dat het geluidscherm aan alle zijden van de koeltoren komt te staan, dat ziet er fraaier uit. Anders steekt de achterkant van de installatie er nog steeds uit voor bestuurders die op de Keulsebaan rijden.