Tijdens het 50-jarig jubileum van de modelvliegtuigclub Boxtel in 2013 kwam er veel publiek op de jubileumshow af.
Tijdens het 50-jarig jubileum van de modelvliegtuigclub Boxtel in 2013 kwam er veel publiek op de jubileumshow af. Foto: eigen collectie.

60-JARIGE VERENIGING VERTOONT KUNSTEN BUITEN EN BINNEN


Modelvliegtuigclub Boxtel viert feest

De Boxtelse Modelvliegtuigclub bestaat in augustus zestig jaar. Dit heuglijke feit wordt op verschillende momenten gevierd met vrij toegankelijke evenementen, zowel buiten als binnen. 

Het diamanten jubileumjaar van de modelvliegtuigclub begint met de opening van het vliegseizoen op Koningsdag. 27 april valt dit keer op een donderdag. Op het vliegveld naast de voetbalvelden van LSV aan de Mijlstraat 127 in Lennisheuvel laten de clubleden dan zien wat zij in de wintermaanden allemaal hebben gemaakt. Tussen 13.00 en 16.00 uur kan iedereen hier komen kijken. 

JUBILEUMSHOW

Zo'n anderhalve maand later, op zondag 11 juni, geeft de club haar jubileumshow. Tussen 13.00 en 17.00 uur laten leden de gasten zien wat modelvliegen tegenwoordig inhoudt. Bezoekers kunnen allerlei modellen verwachten, van vliegtuigen in alle soorten en maten, tot helikopters en drones. 

De vliegtuigjes hebben tegenwoordig elektromotoren die beter zijn voor het milieu dan die op fossiele brandstof. Bovendien zijn ze beter van afstand te besturen.

Het nadeel is dat de apparatuur in de 'kisten' gevoelig is voor regen. Als de weersomstandigheden slecht zijn, gaat het vliegen niet door. Dit meldt de club tijdig op haar website: www.mvcboxtel.nl.

Het weer is voor de najaarsshow niet van toepassing, want die vindt namelijk binnen in een sporthal plaats. Wanneer en waar die precies wordt gehouden, wordt na de zomer bekend gemaakt. Alle evenementen zijn natuurlijk ook bedoeld om mensen enthousiast te maken voor de modelbouwsport. 


p Tijdens het 50-jarig jubileum van de modelvliegtuigclub Boxtel in 2013 kwam er veel publiek op de jubileumshow af. Foto: eigen collectie.