De verkeerslichten in Boxtel zijn aan vervanging toe. Ook die op het kruispunt bij het Baanderherencollege, waar veel verkeer langs komt.
De verkeerslichten in Boxtel zijn aan vervanging toe. Ook die op het kruispunt bij het Baanderherencollege, waar veel verkeer langs komt. Foto: Bas van den Biggelaar.

Stokoude verkeerslichten moeten echt vervangen worden

Gemeente Boxtel

,,De verkeerslichten in Boxtel zijn oud, sommigen zijn zelfs zo oud dat ook musea ze niet willen hebben”, grapte wethouder Fred van Nistelrooij dinsdag tijdens de raadsvergadering. Maar de ondertoon is serieus: de stoplichten zijn aan vervanging toe. 

De verkeerswethouder wil echter eerst het mobiliteitsplan actualiseren, antwoordde hij dinsdagavond op vragen van D66. Raadslid Soib Hussain wees Van Nistelrooij op een passage uit de begrotingsplannen van 2019. Toen werd door het college van B en W een miljoen euro uitgetrokken voor het vernieuwen van verkeerslichten in Boxtel. Tot en met 2023 zouden alle installaties worden aangepakt. Zover is het nooit gekomen. Alleen de stoplichten aan de Monseigneur Wilmerstraat zijn vorig jaar vernieuwd. Die klus kon volgens de wethouder echt niet langer wachten.

ACTUALISEREN