Marloes Meihuizen (rechts) met enkele medestudenten voor haar stand tijdens het SintLucas Startup Festival.
Marloes Meihuizen (rechts) met enkele medestudenten voor haar stand tijdens het SintLucas Startup Festival. Foto: Bas van den Biggelaar.

Studenten bruisen van startup-ideeën

Algemeen

Liefst 54 studentenbedrijfjes presenteren zich vandaag tijdens het SintLucas Startup Festival. Met naar schatting zo’n 2.000 bezoekers volgens de mbo-vakschool hadden de ondernemers-in-spe voldoende kansen zich te profileren in het complex aan de Burgakker.

Onder de SintLucas-studenten bevond zich Marloes Meihuizen (rechts op de foto) uit Boxtel. De studente vraagt met haar product Abraço, de Portugese benaming voor knuffel, aandacht voor eenzaamheid onder jongeren. Het probleem openbaarde zich met name tijdens de coronaperiode. Met de Abraço biedt de Boxtelse een verwarmde, verzwaarde knuffel om tegenaan te kruipen.

Er was ruimte om te netwerken en cabaretier Rob Urgert en styliste Eva van de Ven van het magazine VTWonen vertelden over hun eigen ervaringen toen zij een onderneming begonnen. Ook de Nijmeegse rapper Nigel Sean werd gestrikt om het evenement van de Boxtelse mbo-vakschool bij te wonen.

Vier groepjes zijn genomineerd voor de SintLucas Startup 2023  door de klassen en een docent. Vanavond wordt de winnaar door een vakjury van leerkrachten bekendgemaakt.

Marloes Meiheizen (rechts) met enkele medestudenten voor haar stand xxx tijdens het SintLucas Startup Festival.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding