Jeugd schiet uit de startblokken tijdens de kidsrun, een onderdeel van de FAC Paasloop die atletiekvereniging Marvel jaarlijks organiseert.
Jeugd schiet uit de startblokken tijdens de kidsrun, een onderdeel van de FAC Paasloop die atletiekvereniging Marvel jaarlijks organiseert. Foto: Hans Verberk.

Marvel ontvangt 183 fanatieke ‘paaslopers’

Sport

Jonge Marvel-atleten domineerden de kidsrun tijdens de FAC Paasloop. Ook bij de senioren was er Boxtels succes. Zo wonnen Kim van de Sande en Tami de Lange van de atletiekclub respectievelijk goud en zilver bij de vrouwen onder 40 jaar.

Van de Sande en De Lange finishten met een eindtijd van 46 minuten en 34 seconden én 50 minuten en 18 seconden. Ook Susanne Jacobs en Eveliek Rikken stonden op het podium. Zij werden respectievelijk tweede en derde bij de dames boven 40. 

PRINS HENDRIK

Twee Vughtenaren waren echter het snelste van de dag. Olaf van den Bergh van sportvereniging Prins Hendrik won bij de wedstrijdatleten met overmacht de 45e editie. Hij legde de tien kilometer ruim drie minuten sneller af dan de nummer twee met een knappe eindtijd van 32 minuten en 48 seconden. Clubgenoot Marjon de Kok was de snelste bij de vrouwen. 

OUDE NIVEAU

De organisatie kijkt tevreden terug op de afgelopen editie. Die telde 183 hardlopers, zo’n dertig meer dan vorig jaar. Hiermee stijgt het deelnemersveld weer richting het oude niveau van vóór corona. In 2019 deden er tweehonderd atleten mee. 

Olaf van den Bergh van sportvereniging Prins Hendrik uit Vught was de snelste van de dag.
Olaf van den Bergh van sportvereniging Prins Hendrik uit Vught was de snelste van de dag.
Marvel-lopers worden eerste en tweede bij vrouwen onder 40.
Moment uit de kidsrun van de FAC Paasloop 2023.