Achter en naast het vroegere verpleeghuis Lindenlust (links met torentje) zijn fraaie woningen verrezen.
Achter en naast het vroegere verpleeghuis Lindenlust (links met torentje) zijn fraaie woningen verrezen. Foto: Albert Stolwijk.

Folder ‘bio-wall’ Langen Linden na vrees over ongedierte

Politiek

Inwoners van Langen Linden ontvangen van de gemeente Boxtel een folder over nut en noodzaak van bio-walls. Dit omdat projectontwikkelaar Dura Vermeer in het nieuwbouwwijkje zo’n houtwal heeft aangelegd en bewoners volgens PvdA-GroenLinks vrezen voor ongedierte.

Toen ze er nog stonden, veroorzaakten bomen commotie in het nieuwbouwwijkje Langen Linden. Nu ze gekapt zijn, doen ze dat nog steeds. Ontwikkelaar Dura Vermeer heeft van de takken en verzaagde stammen een zogeheten bio-wall gecreëerd. Die heeft wat weg van een vlechtheg en moet kleine zoogdieren, vogels en insecten een schuil- en foerageerplek bieden. 

De fractie van de PvdA-GroenLinks ving signalen op dat buurtbewoners verwachten dat de bio-wall ongedierte aantrekt. Ze vroeg B en W dan ook nadere informatie te verstrekken over het nut van de houtwal. Daarop besloot het college een folder te gaan verspreiden.

De wal vergaat langzaam, een proces van jaren, en zal zo nu en dan worden aangevuld met takken. Het is niet de bedoeling om het hout te vervangen door heesters en struiken.