De nieuwe blaaskapel Böhmisch Brass Boxtel tijdens haar debuutoptreden in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel.
De nieuwe blaaskapel Böhmisch Brass Boxtel tijdens haar debuutoptreden in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Foto: Peter de Koning.

Böhmisch Brass Boxtel maakt indruk met debuut


Henk van Weert

Gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel liep zaterdagavond helemaal vol voor het entreeconcert van de nieuwe blaaskapel Böhmisch Brass Boxtel. ,,Echt top dat zoveel mensen kwamen kijken en luisteren. Bijzonder veel mensen uit heel Brabant, maar zelfs bezoekers uit Zutphen en Limburg", glundert bassist Jan Strik.

Strik omschrijft de sfeer als uitstekend. ,,En best verrassend dat het niet alleen ouderen waren. Ook best heel wat jongeren." De muzikanten waren aan het begin van hun anderhalf uur durend programma nog wat terughoudend, iets wat Strik toeschrijft aan de spanning die zo'n muzikaal debuut nu eenmaal met zich meebrengt. 

SOLISTEN

Op de lessenaar stonden tal van hoogtepunten uit de Tsjechische volksmuziek en daarin konden de diverse solisten zich naar hartenlust uitleven. ,,Wij zijn heel content, muzikaal ging het goed", stelt de woordvoerder van Böhmisch Brass Boxtel. Zijn woorden werden na afloop bevestigd door diverse kenners uit de zaal. 

TWEE UITNODIGINGEN

Het orkest, dat onder leiding staat van trompettist Johan van de Loo, ontving meteen twee uitnodigingen voor een optreden later dit jaar: een in Boxtel zelf en een in Montfoort. Zondag 9 april, op eerste paasdag, openen de muzikanten om 13.30 uur het Liempdse festival Speule bij De Buren in het Concordiapark.

Onder leiding van trompettist Johan van de Loo verzorgde blaaskapel Böhmisch Brass Boxtel in gemeenschapshuis Orion zaterdag haar eerste openbare optreden. Foto: Peter de Koning.