Florian Veuger van Ducks-Oysters dringt in sportpark Den Wielakker met de bal door de defensie van Wild Rovers uit Doetinchem.
Florian Veuger van Ducks-Oysters dringt in sportpark Den Wielakker met de bal door de defensie van Wild Rovers uit Doetinchem. Foto: Hans Verberk.

HATTRICK VOOR RUGBYER KOEN WILLEMSE VAN THUISPLOEG


Ducks: revanche op Wild Rovers

Ducks/Oysters had in Doetinchem verloren van Wild Rovers en wilde zondag in eigen huis revanche. Die opzet slaagde, mede dankzij een hattrick van de snelste man van het veld, center Koen Willemse. 

De 'hazewind' van de thuisploeg zette na vijf minuten al aan voor een solo en bekroonde die met een try: 5-0. Justin van Rooij maakte vervolgens een goede lijnaanval af en drukte zijn eerste try bij de senioren: 12-0.

Dat de Doetinchemmers niet voor niets de Plate-competitie aanvoeren bleek toen hun center door de Boxtelse defensie sneed: 12-7. Hierna maakte Koen Willemse zijn tweede try: 19-7. Wouter Puts benutte een van zijn vier conversies. 

Stijn van de Loo deed daarna zijn wekelijkse duit in het zakje, twee tries betekenden 31-7. Ook fly-half Pim van Esch droeg bij aan de oplopende score. 

Op slag van rust kregen de gastheren een try tegen door niet-adequaat verdedigen, dit bracht de ruststand op 38-12. 

TITELSTRIJD

Ducks/Oysters bleef sterk rugbyen, het team bestreed het voorwaartse spel van de Achterhoekers efficiƫnt en zette de tegenstander onder druk. De mannen van aanvoerder Remco Vaes lieten na rust de mooiste try zien. Een lijnaanval over diverse schijven werd door man off the match Matz Kemna afgemaakt: 45-12. Het was duidelijk dat de punten in Boxtel zouden blijven. Max van der Vleuten scoorde ook nog en Koen Willemse voltooide zijn hattrick. Een tegentry door Rovers bepaalde de eindstand op 59-19. Door dit resultaat heeft de Boxtels/Oisterwijkse combinatieploeg nog een theoretische kans om kampioen te worden van de Plate-competitie. Drie wedstrijden duurt de titelstrijd nog voor Ducks/Oysters.